måndag 6 februari 2012

Mannerströms kycklingroulader

Jag tror inte det är många som missat Leif Mannerströms kycklingroulader som går som reklam nu för kronfågel.

I fredags tog jag min an utmaningen. Mannerström är enligt erfarenhet en att lita på och så även i detta fall.
SÅ GOTT DET BLEV!

Bytade ut potatismoset mot palsternackspuré.

Denna gång blev det tyvärr inga bilder, fick gäster så huvudet var på annat håll.
Dock ska denna rätt verkligen rekomenderas!

Lånar en bild från kronfågels hemsida.

Roulader
16 skivor tunnskivad kycklingfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1dl grovt hackad persilja
4 st morötter skurna i stora bitar
5dl färdigblandad kycklingfond
8 grillspett
½ dl creme fraiche
1dl grädde
1msk smör
Salt och peppar

Palsternackspure
200g palsternacka
2 dl mjölk
1½ dl grädde
Salt och peppar

Gör såhär:
Fräs bacon och den skivade löken tills de fått färg och löken har mjuknat. Låt svalna ett par minuter
Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar.
Lägg lite fyllning i varje skiva kyckling och rulla ihop. Trä dem sedan på grillspetten. 
Stek kycklingrouladerna i lite olivolja tills de fått fin färg. Häll på kycklingfonden och låt småputtra i ca 15 minuter. 
Samtidigt lägger i du i morötterna och låter dom ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. 
Koka samtidigt palsternackan i mjölken (håll koll så mjölken inte bränns) i ca 15 minuter eller tills palsternackan är mjuk. Mixa sedan och häll på grädden. Smaka av med salt och peppar. 
Tag sedan ur rouladerna och morötterna ur pannan och tillsätt creme fraiche, smör och grädde. Mixa med en stavmixer tills det blir skummigt.

Voila!


Inga kommentarer: