måndag 6 februari 2012

Butternutsoppa

Hittade ett recept i Citys tidning på
Butternutsoppa.
Butternut är en typ av vintersquash som liknar en avlång pumpa.

Grundreceptet var sådär så jag piffade upp den med vin och lite extra krydda. Gott blev det och lätt var den att göra.

1 Butternut
1 stor morot
2 stora schalottenlökar
1 msk vinäger
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl vin
1 buljongtärning
vatten
smör
creme fraiche
salt
peppar

Gör såhär.
Skala och tärna butternuten. Rosta den i ugn tills den är mjuk. Ca 20-30 min på 200 grader (Den ska inte få färg)
Smält smör i en större kastrull, fräs schalottenlök, vitlök och morot tills det är glansigt.
Häll i butternuten, buljongtärningen och täck med vatten. Låt koka 15 minuter.
Häll i vinet och låt småputtra ytterligare 5-7 minuter.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Mixa soppan slät och servera med en klick creme fraiche.