torsdag 12 januari 2012

Prosciuttolasagne

Gårdagens servering blev en äkta italiensk lasagne med lufttorkad skinka.









Busenkelt!

Såhär gör du.

1. Riv ca 6 dl parmesanost
2. Pressa ner ca 3 vitlöksklyftor i parmesanosten och strö över nymalen svartpeppar. Blanda ihop.
3. Skiva 6-8 tomater
4. Koka upp 1 l vit sås*
5. Lägg ett tunt lager av den vita såsen i en ugnsfast form. Varva med ostblandningen, lasagneplattor, tomater och prosciutton. Jag gillar att använda färsk pasta. Smakar mycket bättre och får en fin konsistens. 
6. In i ugnen på 225 grader i ca 25-35 min. 

FÄRDIG!

Om man vill göra den extra italiensk kan man ha i färsk basilika. mumma!

* Angående den vita såsen finns det lite olika sätt att göra den på.
1. Smält smör och häll ner mjöl så att det blir tjock. Spä ut med mjölk. 
2. Blanda 1 l kall mjölk med 4-5 msk mjöl. Koka sedan upp.

Smaka alltid av såsen med salt och peppar. Jag brukar tillsätta lite riven muskotnöt, blir mycket bättre smak då.

   

Inga kommentarer: